Nie tylko te składniki żywności uczulają.

Proponujemy profesjonalne szkolenie dzięki któremu Wasi pracownicy nauczą się prawidłowo szacować jakie alergeny w produktach spożywczych występują w bardzo wysokich stężeniach w danych substancjach pokarmowych.

Sterowanie jakością badań jest w tym przypadku niemożliwe ponieważ szkolenie dla laboratorium organizowane jest pod dokładną kontrolą, poprzez wybitnie wykwalifikowanych fachowców, zajmujących się dokładnym szacowaniem czy alergeny w produktach żywnościowych są rzeczywistym problemem, lub także zmyśloną historią przez konkurencję.

Alergeny w żywności nawet w najmniejszych ilościach stanowią zanieczyszczenie które dyskwalifikuje konkretny wyrób do spożycia.

Dlatego tak bardzo ważnym elementem wszelkich działań jest szkolenie dla laboratorium.

Każdy pracownik, który został przeszkolony musi mieć świadomość tego jak ta sprawa jest poważna, dzięki temu sterowanie jakością wszelkich badań absolutnie nie może być tutaj dopuszczalne. Możliwe manipulacje wynikami badań odbić się mogą na zdrowiu osób spożywających pokarmy posiadające wręcz najmniejsze zanieczyszczenia. Występowanie określonych alergenów w produkcie spożywczym musi być dokładnie oszacowana, a jeśli są to alergeny których obecność może wywołać wstrząs anafilaktyczny, dosłownie ich minimalna dawka powinna zostać wykazana przez dokładne a także precyzyjne badania laboratoryjne.

Więcej: Niepewność pomiaru

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *