Jęczmień wykorzystywany w codziennej diecie.

Różnego typu specyfiki a także suplementy trafiają do nas ze wszystkich stron. Bardzo duże zaufanie i przekonanie posiada zielony jęczmień. Jęczmień to bomba witaminowa wykorzystywana w formie pastylek albo zielonego proszku. Jęczmień zielony stosowany w naszej codziennej diecie bez wątpienia pomaga nie tylko w zrzuceniu dodatkowych kilogramów, niemniej jednak również zdecydowanie wzmacnia zdrowie wszystkich osób które chorują na cukrzycę. Jęczmień zjedzony po posiłku wywołuje uczucie sytości. Nie pozwala zatem organizmowi na żadne podjadanie.

Oprócz wyżej wspomnianych cech jęczmień zielony posiada właściwości przeciwzapalne a także przeciwwirusowe. Bardzo często polecany jest młody, zielony jęczmień. Ma on najwięcej witamin: C, E, B, dość dużo w nim wapnia, kwasu foliowego, potasu, jak również selenu który chroni przed wolnymi rodnikami. Chroni nas przed nowotworem. Znajdujący się w nim chlorofil wzmacnia i pobudza organizm, płuca, serce, jelita. Poprawia znakomicie również kondycję naszych włosów i paznokci a ponadto wspaniale oddziałuje na poprawę cery zmniejszając pojawiające się zmarszczki oraz nieestetyczny trądzik a także zmiany potrądzikowe.

Jak stosować jęczmień zielony? Wydaje mi się, że najlepiej pół godzinki przed spożyciem posiłku, dwa razy na dzień. Pamiętać należy także o tym, ażeby zielony jęczmień rozpuszczać w przegotowanej, letniej wodzie, wtedy w ogóle nie traci swoich magicznych właściwości. Jednakże dla osób zabieganych fabrykanci pomyśleli o tabletkach a także kapsułkach.

Trzeba pamiętać, że jedynie systematyczne spożywanie młodego, zielonego jęczmienia na odchudzanie przynieść może zauważalne efekty. Zatem powodzenia!

Więcej: młody zielony jęczmień

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *